Het beste Surinaamse bami recept die je makkelijk op tafel zet

Porties: 4
bereidingstijd: 45 minuten
Kooktijd: 15 min
Vaardigheidsniveau: gemiddeld
Kosten: ongeveer 5 tot 10 euro

Eigenlijk is dit Javaanse bami, want dat is wat het is in Nederland hebben we dit bruine, kruidig ​​en totaal verslavend noedelgerecht dat wij Surinaamse Bami noemen, dus dat zal ik dan ook aanhouden. 🙂

Nu is dit een zeer fundamentele noodle gerecht dat vooral wordt gegeten als bijgerecht, zoals rijst.
Natuurlijk, kun je dit uitbreiden met stukjes kip, garnalen of groenten en het combineert geweldig, maar ik geef je hier de standaard versie.
Ik dien dit op met kip saté kruidige geroosterde drumsticks of Surinaamse vis en een soort gemengde groenteschotel met veel sambal.

Ingrediënten:

1 pond spaghetti noedels
1 kleine of een halve grote ui
2 teentjes knoflook
1/4 tot 1/2 Madamme Jeannette pepper
1/8 theelepel trassi bakar poeder
1 theelepel tomaten puree
4 eetlepels sojasaus
3 eetlepels ketjap manis
1/2 theelepel suiker
flinke snuf vers gemalen zwarte peper
3 kleine Maggi bouillonblokjes
3 eetlepels zonnebloemolie ( of arachideolie )
3 takjes selderij bladeren

Bereidingswijze:

Hieronder de gekozen ingrediënten.

Ik gebruik hiervoor mijn staafmixer. U kunt hiervoor ook een ander haksel keukenmachine gebruiken.

Nu kunt u de ui, knoflook en de Madamme Jeanette grof hakken.
Voel je vrij om meer of minder peper te gebruiken, een halve peper geeft precies het juiste kick voor mij, maar goed … ik hou van lekker pittig! en U?

Voeg de tomatenpuree toe, een flinke snuf vers gemalen zwarte peper, trassi poeder en 1 eetlepel van de olie.

Maal dit alles goed fijn tot u een puree heeft.

Kook de spaghetti net iets meer dan beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar doe in het water geen zout! Giet de spaghetti af en deze goed naspoelen met koud water en zet deze opzij voor een tijdje.

Verhit de resterende olie (ik gebruik een anti aanbak pan) en verwarm het mensel gedurende 4 minuten op laag tot middelhoog vuur.

Roer af en toe, want we willen niet dat de ui aanbrand.

Verkruimel de bouillonblokjes. Surinaamse voedsel leunt namelijk op bouillonblokjes.

Giet de sojasaus en zoete sojasaus er overheen. goed mengen met de bouillonblokjes dit zorgt voor het zout bij de pasta.

Voeg nu de suiker erbij en vergeet niet goed te roeren.

Het ziet er bijna uit als teer nietwaar? Laat de mengeling sudderen gedurende 4 tot 5 minuten op laag vuur.

Voeg nu de spaghetti toe en meng deze door de saus.

En tot slot zal het er heerlijk uitzien!

Als laatste maar zeker niet het minste… Roer de gehakte selderij bladeren erdoorheen.

EET SMAKELIJK!!